Tehnologija

Zašto je daljinska provjera identiteta važnija nego ikad

Zašto je daljinska provjera identiteta važnija nego ikad

Mi smo na točki gdje digitalizacija i mobilni usluge su u porastu, posebno u doba Covid-19, da accrording IDanalyzer.com. Ovih dana ulazim u banku da završi jednostavno transakcije su gotovi. Danas, možete izvršiti skoro sve bankovne transakcije daljinski, zahvaljujući daljnjoj verifikaciji identiteta.

Industrija verifikacije digitalnog identiteta je zadnjih godina svjedočila ogromnom rastu, a to je stub našeg digitalnog svijeta. Prema Globe News Wireu, globalno tržište verifikacije identiteta porast će do 2025.u iznosu od 12 milijardi dolara. Ovo vam govori da je kao posao ako niste uložili u ovu tehnologiju, ovo je vrijeme. Ali zašto investirati u ovu tehnologiju? Ispod su 4 razloga zašto je digitalna provjera identiteta važnija nego ikad.…

1. Zahtjevi Potrošača
I potrošači i preduzeća su svjesniji sigurnosti nego ikad , što je sve veća potražnja za boljim rješenjima digitalne verifikacije identiteta. U nedavnoj studiji utvrđeno je da 44% američkih potrošača rangira bankarske prevare i krađu ličnih karata kao vrhunsku zabrinutost. Stoga, kao na enterprise, važno je da investira u najboljem daljinski ID verifikaciju tehnologiju da upoznaš potrošača zahteve, i uvjerili ih od njihove sigurnosti kad transacting daljinski.

2. Mobilna Potražnja
Najnoviji trendovi su dovoljno dokazi da nema povratka iz našeg novog digitalnog svijeta. Uzmimo na primer slučaj koronavirusa. Pandemije povećao potrebu za mobilne usluge, i mnoge firme sada cenim potrebu za digitalizacija, koja zahtijeva daljinski provjeru identiteta.

Prema riječima statiste, 52% globalnog saobraćaja na internetu je mobilno, te stoga su implikacije daljinske ID verifikacije duboke. Kako sve više potrošača gravitira ka pokretnim uređajima, prevara i krađa identiteta je u porastu. Stoga, kao posao, postoji potreba da se istraži podaci o kupcima i da im se ponudi najbolje iskustvo. Ovdje dolazi potreba za tehnologijom digitalne verifikacije identifikacije.

3. Uticaj koronavirusa
Osim smrti i dovesti svijet ekonomiju na koljena, drugi najveći uticaj COVID-19 je porastao usvajanje mobilni i internet usluge. Postoji povećana potražnja za udaljenim uslugama, kao što su pristup zdravstvenim podacima, finansijskim podacima, video konferencijama, autentifikacija između ostalih. Sve ove usluge su povećale potražnju za daljinskom verifikacijom identiteta. Stoga, kao posao, vrijeme je da se tvoj flash i provesti najbolji digitalni ID verifikaciju rješenja za meč potražnja za daljinski usluge i dalje servisiranje tvojih klijenata.

4. U porastu slučajevi krađe identiteta i prevare
U zadnjih par godina došlo je do povećanja broja krađa identiteta i prijevara u različitim sektorima, posebno u finansijskim institucijama. Potrošači su izgubili vrijedne podatke, kao i milijune dolara prevarantima koji kradu identitet sumnjivih žrtava. Zato je daljinska provjera identiteta važnija nego ikad. To je najsigurniji način da se smanji krađa identiteta. Stoga, kao posao, trebala bi investirati u najbolju tehnologiju i opremiti tvoj TO infrastrukture sa pravi alat u skladu sa industrije standardima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *