Tehnologija

Šta je higijena elektronske pošte, i zašto je to važno?

Šta je higijena elektronske pošte, i zašto je to važno?

Možda izgleda da je održavanje dobro e-mail higijena je jednostavan posao za marketers da sredim, ali to može da bude teško ako ne razumiju pa kako održati zdrav navike, prema emailoversight.com.

Šta je tačno “higijena elektronske pošte”?

Jednostavno rečeno, e-mail higijena je praksa održavanje mejl listu, to je sastanak, čisti, i od najveće moguće kvalitet. Tipično, ovo podrazumijeva brisanje zapisa koji više nisu funkcionalni ili su zastarjeli.

Da bi to uradili, prodavci prvo moraju shvatiti razliku između čvrstog i mekog odskoka u kampanjama e-maila. Teško odbije dogodi kada email adresa je više ne funkcioniše, zbog odlaska ključ radnik iz organizacije. U slučaju slabih izbacivanja, email se još uvijek šalje, ali sistem odgovara porukom poput “van ureda” ili “vaša email adresa nije prepoznata.”

Zbog toga, ne bi morao da brineš o mekim skakutanjima. To su samo oni jaki odbijanci zbog kojih ćete morati biti zabrinuti jer su to nevažeće rute u organizaciji. Moraćeš da ih se otarasiš pošto ćeš plaćati hiljadu e-mailova ako koristiš elektronski program za marketing. Primio tako teško podatke i odbije u tvoje e-mail listi će spasiti tebe od toga da će te označiti kao spammer li šunku filtriranje sistem.

Slijedeći su neki pokazatelji koje trebate uputiti na loš kvalitet e-maila:

Pojavljivanje u filteru za narezak je uobicajena pojava.
Značajan broj odbitaka
Otvorene i preko cijena koje su preniske
Koja je važnost higijene email-a u ovom trenutku?

Uvijek je važno održavati pravilnu higijenu, pa zašto bi se brinuo o tome sada, u 2021. godini? Zbog zaključavanja, teže je plasirati nove potrošače iz različitih razloga. Oni ne mogu koristiti svoje telefone u uredu za odlazne telemarketing ili za razgovor sa izgledom oni negovanje u cilju zatvaranja prodaje.

Slanje mailova pojedincima znate ili koji predviđaju dobiti odgovor od dugo se smatra dobar E-mail etiketa. To uključuje zadržavanje i njegu vaših trenutnih klijenata, čak i bilo mekih skokova možete i dalje imati u svojoj bazi podataka. Zaključavanje, rezultirao je veći naglasak na zadržavanje nego nabavku, što je rezultiralo hitnu povećanje u vrijednosti tvoj e-mail bazu podataka.

Još jedan razlog zašto je e-mail higijenu možda je pogurnuta na čelu je zbog eksplozije na društvenim mrežama, koja je rezultirala mjesta kao što je Linkedinu biti zasićena sa šunku poruke. Kao posljedica toga, prodavci će možda više koristiti e-mail kao komunikacijski kanal.

Aspekti uzeti u obzir

1. Dosljednost i vodoravne i uspravne ose

Kada pohranite sve svoje kontakte i druge relevantne informacije na jednom mjestu, navedite ovu listu “bazu podataka.”U okviru Microsoft Excel-a se često pravi baza podataka. Ova baza podataka bi trebala biti dobro organizirana i u svakom trenutku.

Morate osigurati da podaci budu dosljedni i na horizontalnim i vertikalnim Osama. Da biste ga stavili drugim putem, trebali biste dvostruko provjeriti zaglavlja kolone i dodati uspravne podatke horizontalnim podacima koji ga slijede zajedno sa Excel stranicom.

2. Pregled indikatora ključnog učinka (KPIs).

Provjera KPIs [ključnog indeksa izvedbe (s)] je jedini metod kojim se osigurava održana higijena elektronskom poštom i odobrena.

3. Kontakti koji ne odgovaraju.

E-mail marketing je tehnika interakcije s i izgradnje veza s potrošačima koji koriste elektronske poruke. Mi moramo ispitati ključne indikatore uspješnosti (KPIs) navedene iznad, kako bismo utvrdili kako su potrošači reagirali na te oglase.

Kako da otkrijemo kontaktima koji su nije odgovarala na e-mailove, prvo moramo pogledaj broj e-mailova koje su se otvorila i broj kontakata koji nisu otvorio ih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *