Živeli

Kriptovaluta novčanik: ono što treba da znate

Kriptovaluta novčanik: ono što treba da znate

Kriptovaluta koja okružuje zujanje teško je ignorisati. Već nekoliko godina, razgovor o digitalnim i virtuelnim valutama nastavlja da se povećava. Postoji toliko vokabulara i uslovima koji se odnose na kriptovaluta da morate znati o tome da li možda nađete žele u na naizgled unosan investicija.

Jedan od ovih uslova su kripto novčanici. Za razliku od fiat novac (definicija) da ili nositi kao kovanice, bilješke, ili putem debitnih i kreditnih kartica, kriptovaluta nema fizički oblik. Ne možete ući ni u svoju lokalnu Banku i dobiti kriptovalutu. Cryptocurrency se nalazi na kripto tržištu, a potreban vam je kripto novčanik kako bi vam omogućio sticanje valute ili izvršavanje transakcija.

Možete se konsultovati sa PixelPlex cryptocurrency exchange development company ako ste zainteresovani za izgradnju crypto wallet aplikacija kao investicije.

Ono što je kriptovaluta novčanik?
Kao što je ranije spomenuto, ne postoji fizički oblik kriptoturenje jer postoje samo u digitalnim formatima. Stoga možete držati samo dokaz svoje valute, a ne samu valutu. Mesto gde čuvate valutu je kripto novčanik. Čuva privatne i javne ključeve koje morate izvršiti sa cryptocurrencies.

Kripto novčanik pruža digitalni potpis za svaku transakciju koja pokazuje dokaz o prenosu kriptokutencija na vas kada kupujete ili drugima kada prodajete. Novčanici dolaze u različitim fizičkim i digitalnim oblicima, kao što su aplikacije, programi ili web stranice.

Vrste kripto novčanika
Cryptocurrency novčanici dolaze u dve kategorije; hladni i topli novčanici za skladištenje, kaže Learn2Trade. Svi oni imaju svoje prednosti i nedostatke u pogledu jednostavnosti upotrebe i sigurnosti. Međutim, najveća prijetnja sigurnosti vašeg kripto novčanika ste vi sami. Osigurajte da osigurate svoje ključeve i lozinke za gadget koje omogućavaju pristup novčaniku.

Hladni novčanici za skladištenje
Hladni novčanici su offline sredstva za čuvanje vaše kriptoturcy. Dve vrste hladnjače su hardverski novčanici i papirni novčanici. Hardverski novčanik je mali šifrirani i prijenosni uređaj koji se koristi za preuzimanje i spremanje dokaza o vašim kriptovalutama. Dobar primjer je hardver novčanik Ethereum. Smatraju se sigurnijim jer ne postoji rizik od online prijetnji.

Papirni novčanici uključuju štampanje i čuvanje QR kodova koji predstavljaju vaše privatne i javne ključeve. Oni se takođe smatraju sigurnijim jer je njihova sigurnost u vašoj kontroli i jedan su od najboljih novčanika. Međutim, oni su neprikladni za vas ako svakodnevno trgujete. To će biti previše muke upravljanje njima. Ali ako dugoročno čuvate svoje novčiće, a da ih ne koristite, oni čine najbolje novčanike.

Hot storage novčanici
Postoje tri vrste vrućih kripto novčanika, prema Investopedia; desktop, web i mobilni novčanici. Razlog zašto su klasifikovani kao vruće je da se koriste u online okruženju.

Desktop novčanici: ovo su novčanici koje instalirate na računar ili radnu površinu. Smatraju se sigurnim kada su u praksi odgovarajuće sigurnosne prakse. Ali i ranjivi na online prijetnje kao što su računarski virusi, zlonamjerni softver i Hakiranje.
Mobilni novčanici: ovo su slični novčanicima za računare, samo što su razvijeni za mobilne uređaje. Oni su takođe pogodniji jer možete uzeti svoj uređaj bilo gdje sa sobom i transact. Oni čine najbolji bitcoin novčanik za on-the-go trgovce.
Web Novčanici: ovo su takođe druga vrsta online novčanika. Oni uključuju web novčanike, razmjenu novčanika, dodatke za pregledače, između ostalog. Smatraju se najmanje sigurnim među novčanicima za vruće skladištenje.
Poneti
Prilikom odabira kripto novčanika, na vaš izbor treba uticati iznos, učestalost trgovine i ukupna sigurnost novčanika. Uvek osigurajte da vaši ključevi budu sigurni i uređaji odjavljeni iz novčanika u svakom trenutku. Uvek se preporučuje da razgovarate sa nekim ko ima više znanja o kripto valutama pre nego što počnete da investirate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *