Živeli

Koje je značenje i porijeklo imena djevojke Sara? – Znatiželja .

Koje je značenje i porijeklo imena djevojke Sara? – Znatiželja .

Uglavnom, svake ime je značenje, istoriju, i zanimljivosti, znao si da prema feng-shui tvoje ime je tvoja prva fraza i ima dosta veze sa tvojim ličnost, jer ako i ime je Sara nije izuzetak, Sara je ime jevrejsko poreklo, znači princeza, i ima prelepi Biblijske price.

Indeks()
Šta znači žensko ime Sara?
Koje je porijeklo imena Sara?
Kada je sarahina slava?
Historija imena Sara
Ličnost devojaka po imenu Sara.
Najbolje varijacije Sarinog imena za djevojku
Šta znači žensko ime Sara?
Jedno od najpopularnijih, najljepših i značajnih Imena koja danas postoje je Sara koja dolazi iz hebrejskih?

Mnogi stručnjaci tvrde da je drugo značenje ime Sarah je “ona koja je sveta”, koje je bilo ime blisko povezana sa religijom, kao Sarah je žena Abraham i je pohvalio kao svetac od strane Katoličke religije.

Koje je porijeklo imena Sara?
Izvor da možemo da nađemo ovo prekrasno ime je u hebrejski jezik, i na ovaj način, možeš napisati שָׂרָה (Śārāh) i biti u stanju da shvatiš pozadini koja ima ime je Sara, neophodno je da razgovaramo o bibliji je temeljna je stih za genesis, Abraham je žena.

Biblija nam kaže da je Sarah je predivna žena koji je uvijek na strani svog muža u bilo kojoj situaciji, dolazi da podelim sa njim nedaćama i rebukes, ali i svoje snove i iluzija, ali u više navrata da nisi poslušala naređenja od Boga, ali na kraju je dao njegov cijeli biti da vera i otkriti njegovu milost.

Kada je sarahina slava?
Mnogi Biblijske imena su na sveti dan komemoraciju i ime Sarah nije izuzetak, prema regionu je slavila 20. aprila St. Sarah Antiohije i oktobra 9 St. Sarah Žena patrijarha Abraham, koji je također slavi njegov sveti dan na ovaj sastanak.

Historija imena Sara
Sara je žensko ime svoje, koje kao i mnoge druge imena poput Natalia izvire u regionu hebrejski, s druge strane, u svojoj varijanta na španjolskom dolazi iz hebrejski (Śārāh), i značenje je princeza, Sarah ima svoje poreklo u bibliji u poglavlje genesis, žena glava Abrahama; to je pretpostavlja se da su događaji u njegov život se dogodio u 1800. C, Sara je ime veoma popularno, postoje neobična imena, Ali ovo nije slučaj.

Ovo lijepo ime pojavi u bibliji, da budem precizniji u knjizi Postanka, prema biblijske price Sarah je nerotkinja, tako da ona ne može dati prvorođeni djecu patrijarha, ali u 99 godina ih je Bog stvorio čudo davanju ih sina po imenu Isaac.

Ličnost devojaka po imenu Sara.
Njihov karakter se ističe za svoj veliki inteligencije i što vrlo persevering fascinira ih naučiti nove stvari, vrlo su posvećeni studija, oni uživaj u čitanju, da oni ne dosadi biti u stalnom trening.

Žene u ime je Sara često kao ili privući teme obrazovanje, književnost, art i sve povezano sa akademski svet, često je zapazio kao šef ili vođa tima, voli da je stabilan partner, znajući šta voli, nisam zadovoljan sa svime, kad pronađeš drugu polovicu je dostavio sa svim strast, ali dok god budete i dalje uživate u nezavisnost i hobije.

Najbolje varijacije Sarinog imena za djevojku
Prvo da imajte na umu da varijacija je to ime smatra sličan to ime, drugim riječima, dva imena smatraju pomalo slični i može biti zamjenjen jedni za druge da u nekim situacijama.

Varijante ime obično nositi ove karakteristike, varijacije spelovanja, skraćenice, kulturne razlike, nadimci, varijacija u redu komponente.

Ako uporedimo ime tokom španskog ime je Sara, engleski ime Sarah u arapsko ime Sarah, cenimo razlike u ime varijanta oblika, jer ime je isti u svakom kulture.

Varijante arapsko ime Sarah uključuju: Sara, Sara, Smrti, Essra, Saraa, Sarrah, Essraa, Sarraa, Assra, Sareh, Sraa, Abousare, Issraa, Issrae, Assrah, Busrah, Saarah, Seraa, Sreh, Ussra, Ussrah, Sadie

Varijante engleski ime Sarah uključuju: Sarah, Sally, Sara, Sadie, Sairah, Sarrah, Serah, Sarahh, Ssarah, Saraah, Sayrah.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *