Tehnologija

Kako izabrati Nebesko Hosting dobavljača

Kako izabrati Nebesko Hosting dobavljača

Sa mnogim prednostima obluka, sve firme se sele na oblak. Bilo da ste građevinska kompanija, ona, banka ili zdravstveni sektor, imat ćete koristi od prebacivanja posla na oblak. Neki od najboljih prednosti kreće tvoj posao je da oblak uključuju smanjiti cijenu ovim poslom, fleksibilnosti, podaci osiguranja, poboljšani saradnji, i scalability, između ostalih. Pa ako se okrenete, tad je vrijeme da izaberete dobavljača oblaka (CSP), i kažete: dade2.net.

Kada izaberete vaš CSP, naći ćete puno kompanija koje nude cloud hosting usluge. To čini izbor najbolje društvo obeshrabrujućim zadatkom. U tom članku će se navesti šest faktora za razmatranje pri odabiru CSP-a.

1. Sigurnost
Pre nego sto izaberes CSP, važno je da znaš svoj posao osiguranja treba i uporedimo ih protiv šta budućeg oblak domaćin provajder nudi. Saznaj sigurnosne mjere različite usluga stavio u stan prije kupovine službi. Također, saznajte koje sigurnosne dodatke su besplatne, i one za koje su plaćene. Također, koje su sigurnosne dodatke dostupne od provajdera treće strane. Kada budete imali sve te sigurnosne detalje, bićete bolje pozicionirani da znate sa kojim CSP-om da radite.

2. Tehnologija i podrška
Pre nego što se skrasim sa bilo kojim Nebesko ugošćenim dobavljačem:

Pobrini se da njihovi standardi, arhitekture i usluga budu usklađeni sa tvojim poslom, tehničkom okolinom i osobinama upravljanja.
Proceni koliko prilagodbe ti treba pre nego što ti posao krene ka oblaku.
Što je najvažnije, potražite kompaniju koja nudi podršku na bojnom polju kako bi vam olakšao posao.
3. Razumem,
Kada tražite CSP, morate izabrati dobavljača koji će pomoći vašem poslu u ispunjavanju standarda za strogu industriju. Bilo da vaše poslovanje radi pod SOC 2, HIPAA, DDPR (više informacija), ili drugim okvirima, budite sigurni da će vaš domaćin servisa provajder pomoći da vaš posao bude u skladu. Najvažnije, znaj svoju odgovornost i šta dobavljač treba da uradi da započneš.

4. Manageable
Morate znati šta drugi dobavljači obluka traže od vas da upravljate. Svaki provajder podržava različite instrumentalne alate i omogućava integraciju drugim uslugama. Stoga, ako imate posebne usluge od vitalnog značaja za tvoj posao, osigura da provajder izabereš nudi besramno način da integrira sa njima. Najvažnije, razmislite koliko će vaš tim potrošiti na upravljanje različitim aspektima cloud infrastrukture prije nego što se potpiše na dotičnu liniju.

5. Pouzdanost
Uz usluge ugnjetavanja oblaka, kvarovi su neizbježni, ali razlika od jednog dobavljača do drugog je odgovornost. Ono što tvoj dobavljač radi nakon pauze je ono što je važno. Najbolji dobavljač će ponuditi rješenja kada je slobodnog vremena, i obavestiti klijente šta da očekujem i njihovi vremenski je da se vrati usluga. Stoga je ključno za istraživanje i saznati da li je CSP kojeg ćete zaposliti pouzdan i odgovoran prije zapošljavanja.

6. Cijena usluge
Iako cijena ne bi trebala biti odlučujući faktor, od presudne je važnosti da tražite pristupačne usluge hosting. Zašto plaćati više ako možeš dobiti kvalitetne i pouzdane usluge po nižoj cijeni? Ne uvijek ići brenda, ali umjesto toga smatraj druge faktore poput pouzdanosti, sigurnost, dobro podršku, skladu, i dostupnošću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *