Živeli

Kako funkcionisu faktori rasta trombocita? – Upotreba i beneficije

Kako funkcionisu faktori rasta trombocita? – Upotreba i beneficije

Neke studije koje su provedene ukazuju na to da određeni proteini mogu imati regenerativni efekat na cijeli mišićni sistem. Pod ovim podrazumijevamo tkivo, hrskavicu, kosti, ligamente i tetive, ali ne znate o čemu pričamo. Sljedeće što ćemo vam reći je kako djeluju faktori rasta plateleta.

Stoga, postaje vrlo popularno koristiti faktore rasta trombocita kod pacijenata da ubrzaju svoje ozdravljenje. Ali kako je to moguće i kakav stvarni obim mora biti u mogućnosti da pomogne pacijentima u hirurškim intervencija. U ovom kur'anu, mi vam kazujemo ono što je potrebno za ono što se koristi i ono što donosi.

Indeks()
Koji su faktori rasta trombocita?
Kako se uklanjaju faktori rasta trombocita?
Za šta su faktori rasta trombocita?
Kolagenska vlakna kože
Povećaj protok krvi
Regeneracija kože i ozdravljenje
Anti-zapaljiva akcija
Koji su faktori rasta trombocita?
Faktori rasta trombocita, poznat i kao plazma bogata trombocitom, ispuštaju protein koji omogućava regeneraciju tkiva. Djeluje direktno na povredu tkiva i dozvoljava smanjenje boli u nekim dijelovima poput leđa, kao i u upalu. Stoga, njegova upotreba u povredama favorizuje vreme oporavka.

Iako korištenje plateletnih faktora rasta može pomoći ljudima koji pate od povreda ligamenata, hrskavice ili mišića. Ne djeluje slično na svim tkivima i stoga njegov stupanj učinkovitosti može biti promenljiv. Međutim, on se generalno koristi i nudi velike nade za oporavak za kratko vrijeme sportskih povreda i teške traume.

Kako se uklanjaju faktori rasta trombocita?
U cilju uklanjanja faktora rasta trombocita, neophodno je da se uzorak krvi, najmanje 10 ml, uzme od istog pacijenta. Ovaj uzorak je odnesen u laboratoriju i stavljen u centrifugu na 8 minuta. Na taj način je moguće odvojiti trombocite od ostalih komponenti koje postoje u krvi.

Plazma bogata trombocitom je 3-4 ml. Trombocite su aktivirani i fibrinogen zgrušani. Za to, 50 ul kalcijum hlorida se dodaje za svaki ml plazme, nakon ovog procesa može se ubaciti u pacijenta. Ali to će biti odlučeno u slučaju koji će biti predstavljen na isti način.

Od trombocita rast faktor infiltraciju može uraditi na dva načina, jedan od njih je u svom tekucem stanju. A drugi način je čekati da dođe do koagulacije i ubrizgati ga u polu-čvrstom stanju. Onda očekuješ da reagujem, i u procesu ozdravljenja, u fazi ozdravljenja i značajno smanjim upalu i bol.

Za šta su faktori rasta trombocita?
Faktori rasta trombocita se smatraju jednim od proteina koji pruža najviše koristi pacijentima sa ozbiljnim lezijama. Naravno, u području ortopedske operacije i različitih tipova traumatologije. Gdje se ističu, neke koristi ne samo za tkivo regeneraciju, i za bol koje je proizvela drugim uslovima kao što osteoarthritis.

Što je dopremljena pacijenti koji pate od ovo degenerativnih proces zajedničkog, ali u svom manje naprednim fazu. Za ovo, tri infiltracije se obavljaju sedmično, očekujući kliničko poboljšanje. 4 do 6 tjedana nakon tretmana sa faktorima rasta trombocita.

Ali i svoje samoobnavljajući i anti-zapaljive fakulteta omogućava da se koristi u druge vrste traume i mi ćemo vas uputim na ih ispod:

Kolagenska vlakna kože
Proteini sadržavaju trombocite, stimulišu regeneraciju stanica i povećavaju vaskularizaciju. Što omogućava da se promoviše izgled novog tkiva i samim tim i proizvodnju kolagenskih vlakana. Ako se primijeni direktno na kožu možete primjetiti u nekoliko dana pomlađivanje efekta ili liječenje strije oznake u trudnoći.

Povećaj protok krvi
Upotreba trombocita rast faktora ne samo smiruje bol u degenerativnih bolesti ili ima pomlađivanje efekat na kolagena vlakna. Ona također povećava dotok krvi u pogođenom području, kao i stvaranje novih krvnih sudova.

Regeneracija kože i ozdravljenje
Još jedna korist od korištenja proteina prisutnih u trombocitima, ima veze sa regeneracijom kože i liječenjem. Jer stimulira proizvodnju i izgled novog tkiva u oblasti povreda.

Anti-zapaljiva akcija
Povrede tetiva, zglobova, mišića ili degenerativnih bolesti, kao što su one povezane sa bolom grlića materice. Obično pokazuju visok stepen upale. Opskrbljujući faktore rasta trombocita, stvara promjene proteina odgovornih za upalu. Stoga je većina prikazana nakon liječenja izvanredna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *