Tehnologija

Da Li Bi Trebalo Da Navedeš Posebno Domaćinstvo Da Poboljša Nastup Tvog Bloga?

Da Li Bi Trebalo Da Navedeš Posebno Domaćinstvo Da Poboljša Nastup Tvog Bloga?

Treba voditi svaki blog. To joj daje fizičku prisutnost na internetu. To je zanimljiv koncept s obzirom da Internet nije fizička stvar. Ali, to je najlakši način da se shvati šta domaćin radi.

Postoji nekoliko razlicitih vrsta domacin opcija. Najčešći je zajednički Web hosting. To koriste mnoga manja mjesta, jer je i rentabilno. Loša strana je, da je server prostor je podijelila sa drugim stranicama, veći broj lokacija sporije tvoja web stranica će najverovatnije biti.

Među ostalim opcijama su posvećeni serveri za domaćinstvo. Ovo je kada je server posvećen samo vašoj web stranici. Ovo je skupija opcija, ali daje vam veću kontrolu i vjerovatno neće patiti od usporavanja. Obje opcije su dostupne iz WordPress-a. Međutim, prije nego se posvetite jednoj vrsti, trebate bolje shvatiti da li je WordPress prava opcija za vaš blog.

To je dobra ideja da razgovaramo stručnjaci, kao što je najbolje WordPress domaćin Australiji ovo će ti pomoći da shvatiš drugačije dostupna i razlike između WordPress domaćin i web domaćin.

Dobra vijest je da si obično ne treba WordPress specifične domaćin za lansiranje tvoj blog ili pobjeći to uspješno.

Šta Je Posebno Hosting Za WordPress?

Efikasno domaćinstvo na WordPress znači mjesto za domaćinstvo koje je podešeno da radi sa WordPress. To je ono što mnogi hosting usluge nude kao što shvataju da WordPress dominira tržište domaćinstva. Paket koji ti nude daće ti mjesto da parkiraš svoju web stranicu. On će uključivati i posebne dodatke ili priključke dizajnirane da rade s WordPressom i jačaju kapacitete vašeg sajta.

Naravno, svi ponuđeni statisti odražavaju se na cijenu koju plaćaš za hosting službu. Vaš osnovni program za riječi će vam dati mjesto za skladištenje vašeg sajta i omogućiti ljudima da pristupe. Naprednije verzije će imati priključke koji će vam olakšati rad vebsajta. Na primjer, ona može ponuditi povećanu PHP memoriju ili dodatne karakteristike kao što su PHP 7 i SEO praćenje.

Također ćete dobiti pristup temama, pa čak i automatskim ažuriranjem, kako biste osigurali da uvijek imate najbolju moguću lokaciju za vaše posjetioce.

WordPress specifično domaćinstvo nudi niz prednosti:

Predvidljivost
Kada je domaćin posebno dizajniran za korištenje WordPress je predvidljiv, što olakšava Internet provajderima da osiguraju da imaš propusnost koja ti je potrebna. U stvari, ovo osigurava da vaše mjesto radi glatko cijelo vrijeme.

Performance
Iako nema garancije za brže utovarivanje vremena, činjenica da koristite riječi specifično hosting znači da imate server dizajniran za WordPress. Ovo može pomoći da se poboljša performanse i osigura brže učitavanje vaših stranica.

Sigurnost
Sigurnost je izuzetno važna na internetu, uvijek ima hakera koji pokušavaju pronaći i iskoristiti slabe tačke. Međutim, kad imate posvećeni server za hosting u WordPress, biće bolje opremljeni da se bave prijetnjama WordPress, pomažući da vaš sajt ostane siguran.

Jednostavnost korištenja
Nema sumnje da je lako upotrijebiti WordPress. Sve što treba da uradiš je da pratiš vodiča i kreiraš svoju web stranicu. Dodaci i priključci su već tamo i odobreni, omogućavajući vam da bez napora stvorite stranicu i počnete je koristiti. Jer to je sve prema na WordPress li će naći mjesto neprimetno integrira sa tvojim izabrao dodaci i lako napraviti privlačna.

Sve što treba da uradiš je da se pobrineš da ljudi saznaju za to.

Web Hosting

Web domaćin je kada izabereš server da domaćin vaša web stranica, ali je server ne specifična veze sa WordPress i nije postavio na posao posebno sa WordPress. Ova vrsta domacina je veoma popularna jer postoji mnogo alternativa za WordPress. Ako ne koristite WordPress za kreiranje vebsajta ne morate imati specifičan server WordPress.

Treba naglasiti da može biti jeftinije koristiti web Hosting servis kao što će jednostavno ponuditi osnove i ostaviti vas da stvarate sve ostalo. Naravno, još uvijek ima priključaka i dodataka koji se mogu koristiti za kreiranje tema, itd.

Odlučiti između dva

Jednostavan odgovor je da je lakše kreirati vašu stranicu uz pomoć riječi specifične za hosting ako koristite WordPress. Međutim, ako nemate namjeru da koristi WordPress onda si vjerovatno neće imati koristi od svih Riječ Štampu orjentisanih osobine koje WordPress specifične domaćin usluge ponudu.

U ovom slučaju, bolje ti je sa web domaćin. Treba naglasiti da je web hosting općenito jeftiniji od voditelja WordPress-a.

Čak i ako koristite stranicu za riječi, ne morate izabrati posebno hostiniranje u WordPress-u. Ali treba da primetiš da to olakšava neke stvari.:

Sigurnost
Sigurnosni rizici obiluju internet i morate poduzeti sve mjere opreza da ih spriječite da napadnu vaš server. Dobra vijest je da, kad koristite usluge Hosting WordPress-a sa sajtom za riječi, sigurnost je ključni fokus i dobit ćete najbolji mogući nivo zaštite.

Održavanje.
Održavanje je takođe osnovni element vašeg sajta. Koristeći posebnu uslugu hosting znači sve održavanje može dogoditi automatski iza scene. Nećeš morati ništa da radiš. To je pravi bonus.

Konačne Misli

Ako ste novi na sajtovima, onda je WordPress dobra opcija, kao i specifično rješenje za domaćinstvo. Međutim, Trebali biste odvojiti nekoliko trenutaka da razmislite koliko saobraćaja mislite da ćete dobiti. Što je veća vjerojatnost, manja je vjerojatnost da će vaša agencija za domaćinstvo moći izaći na kraj s tim, jer koristi zajedničke servere.

Držati ga jednostavnim i lakim za razumjeti znači koristiti hosting za riječi. Ali, moraćeš više kontrole nad web domaćin uslugu i možda se osećam ovo je bolja opcija za duge staze. U svakom slučaju, ne žurite da bi napravili najbolju odluku za vas i vaš posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *